Treća sesija Expert2Mentors programa održana u NTP Startap centru u Čačku


Image

Na Univerzitetu u Kragujevcu u periodu od 17. novembra do 15. decembra 2023. godine realizuje se treći ciklus Expert2Mentors trening programa za unapređenje mentorskih kapaciteta nastavnika i saradnika sa Univerziteta u Kragujevcu za rad sa studentskim startap timovima.

U okviru ovog programa biće održano 5 trening sesija, u okvirukojih će nastavnici sa Univerziteta u Kragujevcu moći da se upoznaju sa temama od značaja za budući mentorski rad sa studentskim startap timovima i pružanje podrške u razvoju njihovih preduzetničkih ideja.
Nakon dve trening sesije održane na Univerzitetu u Kragujevcu, treća trening sesija na temu Razvoj poslovnog i prihodovnog modela i Procena vrednosti i veličine tržišta održana je 1. decembra 2023. godine u NTP Startap centru u Čačku.
Prisutni nastavnici imali su priliku da najpre, u okviru Mentors2Mentors sesije, sa kolegom Ivanom Todorovićem sa Fakulteta organizacionih nauka rekapituliraju prethodnu ekspertsku sesiju, ali i da nadograde svoja znanja u okviru dve nove ekspertske sesije. Prvu ekspertsku sesiju na temu Razvoj poslovnog modela i modela prihodovanja održao je Mirko Pešić, v. d. direktora NTP Čačak, koji kroz svoj rad u NTP Čačak pruža kontinuiranu podršku razvoju inovativnih tehnologija.

Drugu ekspertsku sesiju na temu Procena vrednosti i veličine tržišta održala je Nataša Jovanović iz Regionalne razvojne agencije Zlatibor, viši savetnik za početnike u biznisu.

Obe teme podstakle su prisutne na diskusiju i dalju razmenu mišljenja. Expert2Mentors trening program realizuje se u okviru programa „Preduzmi idejuˮ koji Fakultet organizacionih nauka sprovodi sa Inicijativom Digitalna Srbija i drugim partnerima, a sa ciljem izgradnje akademske mentorske zajednice i pozicioniranja fakulteta u inovacionom ekosistemu Srbije.