Regionalni Inovacioni Startap centar

Trg narodnog ustanka 2, 32000 Čačak

Regionalni Inovacioni Startap centar je deo infrastrukture Naučno tehnološkog parka Čačak, formiran kao insutrument podrške mladim i obrazovanim ljudima koji žele da započnu i razvijaju sopstveni biznis i tako ostvare svoju ekonomsku egzistenciju u svojoj zemlji.

U okviru projekta podržanog od strane Kabineta ministra za inovacije I tehnološki razvoj, ključne aktivnosti koje su planirane do kraja godine se baziraju, pre svega, na jačanje startap ekosistema, zatim, aktivnosti koje su usmerene na promociju preduzetništva, posete drugih centara za razvoj preduzetništva u regionu, sa ciljem podizanja čačanske startap zajednice na regionalni nivo, kao i afirmisanja i pozicioniranja iste, kroz ostvarivanje saradnje sa tim centrima. Takođe, plan je i realizacija Hakatona, odnosno takmičenja inovativnih startap rešenja (startap biznis ideja) uz formiranje timova iz celog regiona.

Opremljen je u maju 2019. godine.

Usluge Regionalnog Inovacionog Startap centra

Podrška, edukacija i mentorstvo

RISC je otvoren kao alat podrške mladim ljudima koji imaju inovativnu ideju koju žele da razvijaju i da na taj način budu deo inovacionog startap ekosistema. Kao takav ima kapacitete za podršku startap timovima kroz mentorstvo, edukaciju, olakšani pristup izvorima finansiranja. Do sada su već sprovedene mnogobrojne radionice sa ekspertima u oblasti ekonomije, marketinga, robotike, informacionih tehnologija, freelancing-a, HR-a i mnogih drugih.

Coworking prostor

Coworking prostor je autentičan po mnogim karakteristikama. Opremljen je najsavremenijom opremom i prilagođen je za svakodnevni ugodan rad u zajedničkom prostoru. Poseduje 15 coworking mesta a korisnicima je dostupan brz internet, oprema za rad, kancelarijska oprema (skener, štampač i kopir mašina), sala za sastanke kao i Community zona sa čajnom kuhinjom.

Infrastruktura

Konferencijska sala

Konferencijska sala RISC-a ima 250m2 i kapacitet od 100 mesta. Opremljena je sa savremenim zvučnim sistemom i kvalitetnim projektorom koji omogućava realizaciju svih vrsta predavanja, konferencija, većih sastanaka i događaja. Naša konferencijska sala je mesto gde redovno organizujemo naše radionice i stručne treninge.

Kancelarije

Kancelarije u okviru RISC-a dostupne su korisnicima usluga na višem nivou razvoja, kojima su potrebni bolji uslovi zbog produktivnost i nesmetanog rad.

Aktivnosti RISC-a

Deo mreže inovacionih centara

U proteklom periodu NTP Čačak nastavio je sa aktivnostima umrežavanja i ostvarivanja saradnje sa akterima inovacionog ekosistema u našem regionu. Potpisano je 12 memoranduma o poslovno-tehničkoj saradnji sa sledećim centrima:

NTP Niš
NTP Beograd
RISC Užice
RISC Priboj
RISC Valjevo
RISC Zlatibor
FabLab Sarajevo
BIT Centar Tuzla
RISC Gornji Milanovac
RISC Mali Zvornik
Tehnološki park Intera, Mostar
Inovacioni centar Banja Luka