Svečana dodela ugovora o finansiranju inovacionih inkubatora u zgradi Vlade Republike Srbije


Image

Dana 29.11.2023. godine, u zgradi Vlade Republike Srbije, održana je svečana dodela ugovora o finansiranju u sklopu projekta Programa formiranja i razvoja inovacionih inkubatora u naučno-istraživačkim organizacijama (NIO) u Srbiji.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, dodelila je 14 ugovora predstavnicima NIO u Srbiji.

U okviru projekta, sredstva za osnivanje i razvoj inovacionih inkubatora dodeljena su Institutu, Univerzitetu u Kragujevcu, Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu I Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, Biosens u Novom Sadu, Mašinskom i Tehnološkom fakultetu u Nišu.

Prof. dr Vladimir Senić, prorektor za inovacije i razvoj Univerziteta u Kragujevcu, učestvovao je zajedno sa Mirkom Pešićem, v.d. direktora Naučno tehnološkog parka Čačak na dodeli i najavio saradnju u pružanju stručnih znanja i usluga za razvoj inovacionih inkubatora.

Dodatno, sredstva su dobile i dve članice Univerziteta u Kragujevcu: Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, gdje su prisustvovali prof. dr Milan Bižić, prodekan za nastavu, Fakultet tehničkih nauka u Čačku, s prisustvom prof. dr Snežane Dragićević, prodekana za finansije i saradnju sa privredom.