Osam timova iz regiona Čačka izborilo je učešće na programu Raising Starts


Image

U okviru četvrtog javnog poziva za prvi pre-seed akcelerator u Srbiji, pristiglo je 270 prijava, a 40 timova izborilo je učešće u prvoj fazi programa. Oni razvijaju tehnološke inovacije u različitim industrijama: od agro i food-tech-a, med-tech-a, clean-tech-a i SaaS rešenja, preko gejminga, marketinga i HR industrije.

Iz regiona Čačka u prvoj fazi Raising Starts programa je 8 timova.

Čestitke svim odabranim timovima!  

U Fazi 1, startapi će proći kroz intenzivne obuke u za cilju unapređenja poslovnih veština tržišne validacije problema i karakteristika samih inovativnih proizvoda/usluga, uz potrebno usmerenje i fokus u ubrzanom razvoju proizvoda/usluga. Tokom ovog perioda, učesnici će dobitii podršku u oblasti prava intelektualne svojine. 

Prve radionice počinju danas, a tokom mesec dana intenzivnog rada, timovi će sarađivati s lokalnim i međunarodnim mentorima, stručnjacima sa dugogodišnjim iskustvom i značajnim referencama u oblasti razvoja inovativnih biznisa.

Na kraju Faze 1, timovi i kompanije koji zadovolje unapred postavljene kriterijume predstaviće se na DemoDay-u pred stručnim žirijem. Najbolji po odluci žirija, prolaze u Fazu 2 programa, gde će, uz dodatne obuke i 1 na 1 mentorske sesije, dobiti i finansijsku podršku od 15.000 švajcarskih franaka za razvoj softvera, odnosno do 20.000 švajcarskih franaka za razvoj novih proizvoda. 

Raising Starts je prvi pre-seed akcelerator u Srbiji koji startapima u najranijim fazama razvoja istovremeno obezbeđuje i stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovacija. Program sprovodi Naučno tehnološki park Beograd uz podršku Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa Naučno tehnološkim parkom Čačak i Naučno tehnološkim parkom Niš.