Dan nauke i inovacija u Čačku


Image

“Dan nauke i inovacija” održan je 22.11.2023. u organizaciji Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Naučno tehnološkog parka Čačak u koncertnoj dvorani Muzičke škole u Čačku. Događaj je realizovan u okviru nacionalnog projekta pod sloganom “Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija”.

Četvrti po redu “Dan nauke i inovacija” u Čačku okupio je predstavnike naučno-istraživačkog, obrazovnog, poslovnog sektora Čačka i okoline kao i predstavnike organizacija iz inovacionog startap okruženja, Šumadije i Zapadne Srbije. Prisutnima su se obratili vršilac dužnosti direktora Naučno tehnološkog parka Čačak Mirko Pešić, zamenik gradonačelnika Grada Čačka Vladan Milić i Posebni savetnik ministra u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jovan Milić. Svoje programe i planove su predstavili Fond za inovacionu delatnost, Fond za nauku i Centar za promociju nauke kroz panel diskusiju.

Sastavni deo događaja bila je i izložba kreativnih mladih talenata učenika srednjih škola i inovativnih tehnoloških rešenja Instituta za voćarstvo, Čačanskih fakulteta i kompanija članica Naučno tehnološkog parka Čačak.

Republika Srbija, zajedno sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Gradom Čačkom, nastaviće da jača kapacitete Naučno tehnološkog parka Čačak. Već u prvom kvartalu naredne godine očekuje nas početak izgradnje novog poslovnog objekta  koji ce biti namenjen startap kompanijama, saradnji nauke i privrede i komercijalizaciji naučno-istraživačkih projekata.