NTP Čačak zajedno sa dva startapa iz ntp zajednice učestvovao na 25. kineskom sajmu visoke tehnologije u Šendženu


Image

Predstavnici Naučno tehnološkog parka Čačak, zajedno sa dva startapa iz NTP zajednice Zamba ( Ona predstavlja prvi All in One HVAC sistem sa svetu i obezbeđuje decentralizovanu, potpuno integrisanu jedinicu za grejanje, klimatizaciju i ventilaciju u kompaktnom dizajnu) i Savema ( Startap poseduje patentirano sredstvo za gašenje požara u obliku gela ), aktivno su učestvovali na 25. kineskom sajmu visoke tehnologije u Šenženu.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija organizovalo je, uz podršku Privredne komore Srbije , zajednički odlazak i predstavljanje naučno-tehnoloških parkova na sajmu visoke tehnologije China Hi-Tech Fair (CHTF) koji je trajao od 15. do 19. novembra i okupio izlagače i posetioce iz celog sveta kako bi se zajedno uverlili u razvoj tehnoloških inovacija.

CHTF je poznat po tome što implementira najnovija dostignuća u oblastima uštede energije, zaštite životne sredine, proizvodnji visokotehnološke opreme i mnogim drugim inovacijama, pa su naše kompanije imale priliku da se upoznaju sa tehnološkim dostignućima sa istoka i saznaju kako to funkcioniše u praksi u Smart City rešenjima, urbanom mobilnošću i raznim drugim vidovima automatizacije. Naše komanije su bile vredne I svojim inovacijama privukle pažnju učesnicima sajma I medijima.