Finale GreenTech startap programa


Image

Finale našeg uzbudljivog GreenTech Startap programa održano je 29. juna u prostorijama Naučno tehnološkog parka Čačak, gde je 5 timova imalo priliku da se predstavi sa svojim inovativnim idejama. Bilo je neverovatno videti koliko kreativnosti i talenta ima među ovim mladim vizionarima.

S ponosom objavljujemo da je prvo mesto osvojio tim Filipov breg sa svojim ekosanitarnim objektom, dok je drugo mesto pripalo timu Semafori sa svojim inovativnim SPF Trafic rešenjem. Treće mesto je osvojio Zeleni tim sa svojom inovativnom idejom zelenih krovova. Čestitamo svim timovima na izvrsnom radu i predstavljanju impresivnih ideja!

Naši pobednici su takođe nagrađeni vrednim novčanim iznosima za razvoj svojih inovativnih ideja. Prvo mesto je osvojilo 150.000 dinara, drugo mesto 80.000 dinara, a treće mesto 40.000 dinara. Ovi iznosi su zaslužena nagrada za njihovu posvećenost i trud.

Osim novčanih nagrada, prva tri tima će dobiti mentorsku podršku od strane Naučno tehnološkog parka Čačak. Ova prilika za dalji razvoj startapa biće neprocenjiva za naše pobednike.

Prezentacije ideja i rešenja su se odvijale pred stručnim žirijem koji je imao čast da oceni prezentacije. Hvala Vesni Raković Depalov, Milošu Živkoviću, Stojanu Vukoviću i Marijani Petronijević na njihovom vrednom vremenu i ulozi u žiriju.

Četiri meseca obuke bila su intenzivan period za takmičare, koji su učestvovali u različitim vrstama radionica kako bi razvili svoje startape. Timovi su se uspešno suočili sa izazovima i stekli neophodne veštine za uspeh u oblasti zelenih tehnologija.

Hvala svima koji su podržali naš GreenTech Startap program i pružili podršku mladim inovatorima. Ostanite sa nama jer smo samo zagrebali površinu onoga što budućnost ima da ponudi u ovoj oblasti. 

Zajedno gradimo zeleniju i održiviju budućnost!

Sam program se realizuje u okviru projekta ,,Promocija malih i srednjih preduzeća i startapa u oblasti inovativnih tehnologija i zelene ekonomije“ koji sprovodi Naučno tehnološki park Čačak uz podršku Nemačke saradnje u Srbiji koju sprovodi GIZ.