Održan prvi trening "Inovacioni okvir Srbije i mogućnosti finansiranja"


Image

U četvrtak, 15. septembra u Naučno tehnološkom parku Čačak, održan je prvi od planirana dva treninga u okviru projekta "Inovacije i nove tehnologije u MSP u centralnoj i zapadnoj Srbiji" o inovacionom okviru Srbije i mogućnostima finansiranja.

Učesnici obuke bili su predstavnici MSP sektora, a cilj treninga je bio da se učesnicima pojasni šta čini inovacioni ekosistem, koji mehanizmi podrške finansiranja inovacija postoje, kao i koje je preduslove neophodno ispuniti za pristup pojedinim fondovima i dodatne informacije vezane za inovacioni ekosistem i mogućnosti finansiranja.

Trening su realizovali treneri MSP konsaltinga iz Kraljeva, Radomir Milovanović i Vesna Pantelić, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa MSPP sektorom na izgradnji i jačanju kapaciteta i institucionalnog razvoja, razvoju usluga i projektnoj orijentaciji ka uslugama.

Drugi planirani trening je zakazan za 23.09.2022. godine, u prostorijama Naučno tehnološkog parka Čačak, a dodatne informacije će biti objavljenje putem sajta i društvenih mreža.

Nakon ovoga sledi mentorska podrška za 15 kompanija za kompletiranje projektnih predloga po Javnom pozivu za finansiranje inovacione delatnosti i razvoja poslovanja.