Prvi Kampino je zvanično završen!


Image

Prvi Kampino je zvanično završen!

Od 6. do 8. jula u prostorijama NTP Startap centra u Čačku, održan je prvi startap boot camp u Zapadnoj Srbiji, pod nazivom Kampino, gde je čak sedam timova prezentovalo svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom 3 dana intenzivnog rada i učenja.

Ukupno 38 učesnika iz devet gradova i opština regiona Centralne i Zapadne Srbije pokazali su punu posvećenost i želju da zakorače u svet startapa i inovacija. Uz posvćenost i podršku organizacionog tima, predavača i gostujućih govornika, na raspolaganju im je bila velika baza iskustava i znanja.
Kao rezultat vrednog rada i učenja, tri tima su prezentovala svoja rešenja u oblasti “Zelene tehnologije”, dva tima su razvijala rešenja u “Gejmingu” dok je po jedan tim identifikovao probleme i razvio svoje predloge iz oblasti primene tehnologije u sportu i poljoprivredi.

Odluku o tome koji tim je ponudio najkvalitetnija rešenja donela je stručna komisija koju su činili prof. dr Jasmina Vesić Vasović, predstavnica FTN- a Čačak, Jovana Vasić, predstavnica NTP- a Beograd, Neda Trifunović, ispred Inicijative Digitalna Srbija kao i Nikola Šimić, predstavnik i suosnivač startap kompanije “Super protect” d.o.o., koja je članica zajednice NTP-a Čačak.

Veliko bravo za tim koji je nosio naziv “GHT” i odneo pobedu prezentovavši ideju o razvoju proizvoda za automatizaciju procesa u plastenicima i drugim poljoprivrednim površinama.
Kampino predstavlja samo prvi korak u daljem putu ka razvoju novih tehnoloških rešenja i osnivanju novih startap kompanija u celom regionu. Svim učesnicima koji budu pokazali želju za razvojem svojih ideja tim NTP- a Čačak stoji na raspolaganju za podršku kroz program predinkubacije, u trajanju od najmanje 6 meseci.

Startap bootcamp program- Kampino sprovodi Naučno tehnološki park Čačak, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, i podržan je od Vlade Švajcarske kroz projekat „Tehnopark Srbija 2–Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“.