Održan EndaVan


Image

EndaVan predstavlja putujući karavan znanja u okviru kojeg stručnjaci iz kompanije Endava održavaju seriju besplatnih predavanja širom Srbije, i ovom prilikom se održao u Čačku. 

Događaj se održao, 11. maja od 18:00 časova, u NTP Startap centru Čačak na temu RMI metode, jedne od omiljenih šema Java programera. Goran Palibrk, Senior Developer iz Endavine kancelarije u Čačku, približio je prisutnima značaj RMI-a (Remote Method Invocation) vodeći se primerima primene ove metode. 

RMI se koristi u Javi za izgradnju distribuiranih aplikacija koje obezbeđuju daljinsku komunikaciju između Java programa. 

Predavač Goran Palibrk ima više od šest godina iskustva u Javi, a trenutno je na poziciji Senior Developera Endavinoj kancelariji u Čačku. Fintech, internet stvari (IoT) i bezbednosni sistemi su njegova polje ekspertize. 

Uživo, kao i preko live stream-a, prisustvovao je veliki broj učesnika. Pored mnogobrojne publike, učešće na meetup-u su uzeli i predstavnici NTP-a Čačak. 

Ovaj događaj predstavlja još jednu zajedničku aktivnost kompanije Endava i Naučno tehnološkog parka Čačak, uz čiju pomoć se okuplja sve veći broj ljubitelja IT industrije.

Nakon predavanja, održan je i networking za sve posetioce, koji su tim povodom imali priliku da se bolje upoznaju sa svojim kolegama i potencijalnim saradnicima.