Raising Starts - Tehnopark Srbija 2


Image


Imaš odličnu ideju ili prvi prototip, vladaš detaljima koji je čine i svakim danom nalaziš argument više za njihovu neophodnost, ali slika je mnogo šira.

Iskra inspiracije stvorila je nešto zanimljivo, ali daleko si od onoga što će tržište ili potencijalni investitor sa lakoćom razumeti i razmatrati.

Tvoj tim i ti morate da ovladate osnovnim biznis znanjima, poput finansija, prodaje, promocije, pristupa kupcima i sl.

Uz Raising Starts stičete neophodno ubrzanje i podršku, a mentori koji su bili “u tvojoj koži” i nebrojeno puta imali iste dileme, posvetiće ti se tako da ni jedno pitanje neće ostati bez adekvatnog odgovora.

Program Raising starts je kreiran je kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske Konfederacije podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji. Projekat sprovode Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) i Naučno-tehnološki park Beograd kroz mrežu naučno-tehnoloških parkova u Beogradu, Nišu i Čačku.
Projekat u fokus stavlja kreiranje podsticajnog okruženja koje će mladima omogućiti da steknu neophodno znanje i veštine da brže razviju inovativne proizvode i usluge i uđu na globalno tržište. U cilju jačanja konkurentnosti srpske privrede, povećanja izvoza i novih zapošljavanja, kroz projekat će tokom 4 godine biti podržano osnivanje do 100 novih startap kompanija u Beogradu, Nišu i Čačku.