Презентација НТП Београд


Image

Научно технолошки парк - будућност твог града

 

Време: 11. децембaр у 12.30 часова

Meсто: Факултет техничких наука у Чачку

Догађај: Предавање на тему НАУЧНО ТЕХНОЛОШКИ ПАРК-БУДУЋНОСТ ТВОГ ГРАДА

Присутнима су се обратили Мирко Пешић (в.д. директор НТП Чачак), проф. др Данијела Милошевић (декан ФТН Чачак), Милица Дачић (заменица градоначелника Чачка) и Гордана Даниловић Грковић (в.д. директорка НТП Београд) са својим тимом.

Презентован је развој НТП Београд, услуге и сервиси за стартап и технолошко развојне компаније. Присутни су имали прилику да чују и презентације стартап компанија Event rate и Lеаn pay, две стартап компаније основане од стране младих факултетски образованих људи који су својим радом и упорношћу постигли успех у реализацији својих идеја.

Оснивање и развој научно-технолошких паркова имају немерљив значај за раст локалне и националне привреде, запошљавање младих високообразовних људи и развој друштва у целини. Значај је утолико већи уколико се има на уму да се ради о напретку друштва развојем нових производа и услуга са додатом вредношћу, што подстиче непрекидно увећање интелектуалног капитала као капитала будућности.

Научно технолошки парк Чачак јесте будућност града и региона, јер је у њему потенцијал за технолошки и друштвени развој. Заједнички циљ је стални рад на унапређењу услова за развој савремених технологија, примену резултата научних истраживања кроз иновационе делатности и пословну инкубацију старап тимова.

Уз финансијску подршку Владе Републике Србије и Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој, 2019. године успоставља се Стартап центар НТП Чачак, намењен младима који су били најбројнији на данашњој презентацији. Задатак регионалног Старап центра је стварања услова за развој стартап заједнице, оснивање hightech предузећа и подстицање регионалног развоја.

.