Еразмус+ недеља


Image

У сусрет конкурсном року за 2019. годину, Фондација Темпус организује Еразмус+ недељу, током које је, између осталог, предвиђено одржавање Еразмус+ информативних дана у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.


Еразмус+ недеља
 ће трајати у периоду од 29. октобра до 2. новембра, а том приликом ће бити организоване следеће активности:

  • 29.10.2018. Вебинар за студенте и младе: Како до Еразмус+ мобилности?  – 17 часова.

Вебинар је намењен студентима, али и свим младима (до 30 година) који желе да сазнају најважније информације о могућностима за мобилност кроз Еразмус+ програм, попут студентских размена, целокупних мастер студија, волонтирања младих и омладинских размена. Више информација и регистрациони формулар можете наћи овде.

  • 29.10.2018. Вебинар „ЕПАЛЕ и Еразмус+ пројекти за образовање одраслих“ – 16:00 часова.

Вебинар је намењен појединцима и организацијама активним у области образовања одраслих који желе да сазнају више о ЕПАЛЕ мрежи и могућностима које она пружа за налажење партнера за Еразмус+ пројекте, као и ширењу резултата учења.

Вебинару можете приступити преко овог линка.

  • 30.10.2018. Информативни дан о могућностима у оквиру Еразмус+ програма – Хотел „Метропол“, Булевар Краља Александра 69, Београд, 10-17 часова

Учесницима ће бити представљене нове могућности у оквиру Еразмус+ позива за конкурсни рок за 2019. годину. Једна од учесница Националног инфо дана биће и представница аустријске Еразмус+ Националне агенције, госпођа Мартина Фридрих, која ће присутнима представити могућности у оквиру Еразмус Мундус заједничких мастер програма, укључујући и примере добре праксе, те савете за представнике високошколских установа који су заинтересовани за учешће у овој врсти пројеката.

Формулар за регистрацију више није доступан.

Агенда

 

  • 31.10.2018. Информативни дан о могућностима у оквиру Еразмус+ програма – Ректорат Универзитета у Новом Саду (улица Др Зорана Ђинђића 1) и Филозофски факултет (улица Др Зорана Ђинђића 2), 11-18 часова

Формулар за регистрацију више није доступан.

Прелиминарна агенда

 

  • 31. 10. 2018. Практична сесија „Регистрација PIC броја„– 12 часова, Информативни Центар Фондације Темпус, Теразије 39

Представници организација и институција које планирају да по први пут учествују у Еразмус+ пројектима на сесији ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју PIC број – јединствени идентификациони код потребан за учешће у програму Еразмус+. За учешће није неопходна пријава, већ је потребно припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет. 

  • 01.11.2018. Информативни дан о могућностима у оквиру Еразмус+ програма – Крагујевац, Хотел „Крагујевац“, Краља Петра I, бр. 18, 11-18 часова.

Формулар за регистрацију више није доступан.

Прелиминарна агенда 

 

  • 01.11.2018. Вебинар „Могућности за наставнике и школе у оквиру eTwinning платформе“ – 16:00 часова.

Циљ вебинара је да информише све заинтересоване о могућностима које eTwinning платформа нуди запосленима у васпитно-образовним установама у Србији, алатима који су доступни за успостављање сарадње, размену искустава и професионално усавршавање. Поред овога, биће представљене битне ставке о којима треба водити рачуна приликом планирања и спровођења eTwinning пројекта.

Формулар за регистрацију можете пронаћи овде.

  • 02.11.2018. Информативни дан о могућностима у оквиру Еразмус+ програма – Хотел „Tami Residence“, Дурмиторска прилаз бр.1, Ниш, 10-17 часова

Формулар за регистрацију више није доступан.

Прелиминарна агенда

 

  • 02.11.2018. Презентација: Еразмус+ мреже и платформе за професионално усавршавање наставника – 17 часова, Информативни центар Фондације Темпус, Теразије 39

Догађај је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским и установама за образовање одраслих, који, независно од Еразмус+ пројеката, желе да се усавршавају и повезују са колегама у Европи путем Еразмус+ платформа и мрежа: eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice.