NTP Lab Nazad na usluge

Naučno tehnološki park Čačak poseduje laboratoriju opremljenu najsavremenijom opremom iz oblasti elektronike, mikrokontrolera, robotike kao i opremom za automatizaciju i digitalizaciju. Oprema u NTP laboratoriji je namenjena za razvoj startap timova i startap kompanija, naučno-obrazovnih institucija kao i kompanija iz našeg okruženja koje razvijaju svoje poslovanje zasnovano na najnovijim tehnologijama.
 

ABB Yumi

Robot “Yumi IRB 14000” je inovativni model robota sa dve ruke prilagođen za rad sa probojnom funkcionalnošću dizajniran da otključa ogroman globalni dodatni potencijal automatizacije u industriji.

Prvenstveno je namenjen za oblasti klasične elektronike, automobilske elektronike, kozmetike, igračaka kao i za industriju koja se bavi montažom sitnih delova.
 

ABB "IRB 120

Robot “IRB 120” predstavlja robota četvrte generacije robotske tehnologije kompanije “ABB”. Kompaktni dizajn robota omogućava mu postavljanje i montažu bilo gde i pod bilo kojim uglom. Robot je veoma portabilan i spada u grupu robota koji se najlakše integrišu sa ukupno težinom od 25 kg.

IRB 120” ima veoma širok spektar primene kroz različite oblasti uključujući elektroniku, prehrambenu industriju, solarni, farmaceutski, medicinski sektor…
 

Festo paneli

Laboratorija poseduje 2 montažna stola sa „Festo“ panelima namenjenim za pneumatiku i elektro pneumatiku. Jedna radna stanica sastoji se od dvostrane osnovne mobilne jedinice sa kablovskim kanalom i raznih montažnih jedinica. Na vrhu bočnih stubova profila na svakoj strani je postavljen montažni okvir na kome se nalaze svi električni uređaji i komponente koje će se koristiti u svrhe obuke. Ispod montažnog okvira je ravni profil na koji se postavljaju komponente koje se često koriste.
 

Programabilno napajanje

Profesionalno laboratorijsko napajanje sa 1 kanalom i dva izlazna opsega. Snaga napajanja 200W. Sva napajanja DP800 serije odlikuje visok kvalitet i pouzdanost. Uređaji poseduju strujnu, naponsku i temperaturnu žaštitu .

User friendly" intefejs omogućava korisniku lako snalaženje i kretanje kroz mnogobrojne funkcije koje uređaj poseduje. Napajanja ove serije pogodna su za upotrebu kod većine aplikacija razvoja, kontrole kvaliteta, školskim i servisnim laboratorijama.
 

Osciloskop

Osciloskop „ Siglent SDS5034X“ poseduje 4 kanala i koristi Siglent SPO tehnologiju sa maksimalnom brzinom hvatanja talasnog oblika do 110000 wfm/s (normalni režim do 480000 wfm/s u režimu sekvence), funkcijom prikaza stepena intenziteta od 256 nivoa plus prikaz temperature u modu boje. Takođe koristi inovativni sistem okidača sa visokom osetljivošću i malim podrhtavanjem.

Sistem okidača podržava moćne režime okidanja, uključujući okidanje serijske magistrale. Snimanje talasnih oblika, prikupljanje sekvenci, pretraga i navigacija omogućavaju snimanje, čuvanje i analizu proširenih zapisa talasnih oblika.
 

3D štampač

Felix Pro 2“ je pametni 3D štampač sa WiFi funkcijom za lokalno povezivanje, izmenjivim metalnim toplim završetkom, vrlo preciznim senzorima i izuzetno je tih.

Ključna karakteristika ovog modela je napredni sistem dvostruke glave koji pruža mogućnost nastavka rada druge glave na mestu gde je prva glava stala sa radom. Ekstruzioni sistem sprečava curenje neupotrebljivih ekstrudera na objektu, sprečava kontakt neupotrebljenog ekstrudera sa odštampanim predmetom i omogućava jednostavnu kalibraciju između dva vruća kraja. Postoji nekoliko načina povezivanja a to su USB veza, USB port i WiFi mreža.
 

5G analizer

FieldFox Handheld RF“ 5G analizer je tip prenosnog analizatora koji je opremljen za rutinsko održavanje kao i detaljno rešavanje problema. Omogućava precizno merenje koje se slaže sa referentnim rezultatima, podnosi najteže radno okruženje, teži do 3,2 kg i nudi fleksibilnost budžeta.

Širok je spektar integrisanih analizera u okviru ovog modela. Neki od njih su kabl/antena analizer, spektrum ananlizer, vektorski analizator mreže, spektrum analizator u realnom vremenu,ugrađen merač snage, merenje snage pomoću USB senzora snage, vektorski voltmetar kao i mnogi drugi. Najveću primenu ima na polju analize mikrotalasa.
 

3D projektor

Projektor za lasersko prikazivanje 3D projekcija i holograma. Projektor koji poseduje Naučno tehnološki park Čačak je primarno namenjen za hologramske i 3D projekcije. Korišćenje ovog projekta nudi izuzetno i autentično iskustvo tako što objedinjuje visokotehnološke optičke iluzije sa bilo kojom trodimenzionalnom površinom. Neke od specifikacija su: koristi tehnologiju koja podržava rezolucije 1280*720, zatim 1920*1080 ili 3840*2160P. Izvor svetlosti koristi LED tehnologiju, ima ugrađene HiFi stereo zvučnike i jednokanalni sistem ventilacije koji skoro da ne proizvodi buku.
 

Dron

NTP Čačak poseduje 2 drona najnovije generacije koji se mogu koristiti samo uz specijalne dozvole za letenje dronom. Naučno tehnološki park Čačak poseduje dva drona DJI Mavic 2 Pro, koji pripadaju dronovima najnovije generacije. Novi tip kamerice poseduje redizajnirani jednoinčni (1") CMOS senzor i 10-bit Dlog-M profil boja, a fotografije koje proizvodi su rezolucije 20P i beleže se kroz fiksni objektiv 28mm f/2.8-11, koji obezbeđuje stabilizaciju slike u 3 ose. Kvalitet video snimaka napravljenih ovim dronovima su 4K, kao i Full HD na 120 fps, a zahvaljujući 10-bit HDR podršci.