USAID подржава иновације у српској прехрамбеној индустрији


Image

USAID Пројекат за конкурентну привреду покреће нови концепт подршке производњи прехрамбених производа високе вредности. Циљ овог програма је да привуче домаће и стране потрошаче и доведе до веће продаје и извоза. Препозната су четири предузетничка центра која имају капацитет да понуде различите услуге фирмама и почетницима који се баве производњом прехрамбених производа врхунског квалитета. Главне области подршке су: технологија прераде хране, дизајн производа, приступ финансијама и маркетиншки алати.

Након јавног позива и одабира учесника, шеснаест произвођача хране ће директно са предузетничким центрима радити на развоју прехрамбених производа високе вредности.

Верујемо да су иновативни пословни модели и решења кључни за јачање индустрије прераде хране и повећање конкурентности и профитабилности. Позивамо све заинтересоване предузетнике и предузећа из прехрамбене индустрије да се пријаве за овај иновативни програм рекла је Маријана Симић, менаџерка пројекта у акцелератору Business Innovation Programs који ће током реализације ове иницијативе радити са пет корисника, а пријаве су отворене до 1. априла.

Више информаија потражите на интернет сајту USAid-a