ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО


Image

 

Научно технолошки парк Чачак организовао је презентацију донаторског програма ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО

Конкурс за нови, девети циклус националног донаторског програма ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО, који спроводи НВО ENECA уз подршку компаније Филип Морис у Србији, отворен је од 07. децембра 2017. а пријаве се могу слати до 15. марта 2018. године. Програм има за циљ да подржи покретање и унапређивање малих и породичних предузећа широм Србије који имају добру, иновативну и одрживу пословну идеју.

Сви грађани са одрживим и креативним предузетничким идејама које се заснивају на неким од принципа одрживог развоја као што су друштвено-одговорно пословање, коришћење обновљивих извора енергије, енергетска ефикасност, заштита и очување животне средине имају могућност да се пријаве на конкурс путем сајта www.pokrenisezaposao.rs.

Програм „Покрени се за посао“ ове године пружа:

• донацију у виду опреме, лиценци или сертификата, стандардизације и оптимизације неопходне за покретање или унапређење бизниса, у вредности до 10.000 долара, уз обавезно финансијско учешће у износу од 20 одсто вредности гранта;
• пословне и стручне обуке;
• сталну саветодавну и менторску помоћ.

Детаљније информације о конкурсу, начину пријављивања, као и сам бизнис план за конкурс можете пронаћи на сајту програма.

Кроз програм је до сада подржано 711 предузетника из 114 општина, реализовано је преко 900 пословних и стручних обука и обезбеђени услови за запослење преко 2000 људи из свих крајева Србије.

Презентација је била одлично посећена, учесници су кроз питања и разговор са господином Миливојем Јовановићем, менаџером програма Покрени се за посао, сазнали све што их је интересовало у вези са конкурсом.