Посета представаника НТП Београд


Image

Дана 17.  јануара 2018. године Научно технолошки парк Чачак посетила је директорка Научно-технолошког парка Београд Гордана Даниловић Грковић са својим сарадницима.

 Први радни састанак одржан је  у сали Научно технолошког парка Чачак са младим привредницима, будућим станарима НТП Чачак, сарадницима из градске управе, представницима оснивача и запосленима.

Директорка Гордана Даниловић Грковић је презентовала  развојни пут  Научно-технолошког парка Београд. Пружају услуге за 60 компанија, од којих су скоро све технолошко-развојне и обезбеђују преко 500 радних места. НТП Београд тренутно послује на  16.000 м2  и има 15 запослених.

 Госпођа Грковић је изјавила да је један од циљева Научно технолошких паркова повећање богатства заједнице, и из тог разлога су и Влада РС и градске власти заинтерсоване да подрже изградњу Научно технолошког парка Чачак.

Научно технолошки парк Чачак се налази у приоритетним активностима  Владе РС  у документу под називом “План приоритетних циљева и активности свих органа државне управе и служби Владе за унапређење ИТ сектора у Србији за 2018“ и планирано је да заједничким улагањем град и држава доделе одређена финансијска средства за проширење инфраструктурних капацитета.

Проширењем инфраструктурних капацитета Научно технолошки парк Чачак ће бити у могућности да поред постојећих стартап компанија, омогући подршку и другим заинтересованим младим фирмама које би желеле да расту и развијају се, а притом ће утицати на повећање запослености, бољу пословну климу јер НТП Чачак постаје привредно друштво од  значаја за економски развој  региона целе Западне Србије.

Након састанка у просторијама НТП Чачак делегација из Београда је са директором Мирком Пешићем, председником скупштине НТП Чачак Радованом Јовановићем и чланом скупштине НТП Чачак Драганом Гојковићем обишла потенцијалне локације за проширење пословних капацитета НТП Чачак. Након тога посетили су станаре НТП Чачак: Плазматех ( која послује на локацији Технос), Croonus, TSL Cargo и Okta solutions (које послују на локацији Југобанке а.д. у стечају). Након разговора са младим привредницима обишли су  просторије у Дому културе, које  се планирају за рад ИТ заједнице.

У завршници радног дана госте из Београда са представницима НТП Чачак примили су градоначелник Милун Тодоровић, председник Скупштине града Чачка Игор Трифуновић, заменица градоначелника Милица Дачић, члан Градског већа Михаило Јовић и председник Форума привредника Чачка Александар Петронијевић.  Током састанка директорка Гордана Даниловић Грковић је истакла спремност да пружи подршку у јачању капацитета и изградњи НТП Чачак. Разговарало се о локацијама за улагања у НТП Чачак и упућен је позив градоначелнику са сарадницима да посете НТП Београд.