Интерактивна платформа пословних информација и нови модел примене иновативних решења


Image

Научно технолошки парк Чачак у партнерству са “Унијом Чачак 2000” и уз финансијску подршку Развојне агенције Србије реализује пројекат „Интерактивна платформа пословних информација и нови модел примене иновативних решења“ . Кроз пројекат се уводе нове услуге за пословни сектор из Моравичког округа и све друге кориснике у Србији и иностранству. Нове услуге биће доступна свим заинтересованим компанијама.
Постављање интерактивне Платформе пословних информација, која ће се на интернету појавити под називом “Моравски добошар”, има за циљ представљање привредних субјеката Моравичког округа, њиховог производног програма са нагласком на ангажовање запостављених ресурса као што су: пословни простор, слободна опрема и инфраструктура, радна снага, слободно земљиште, сировине и репроматеријали.
Пројекат ће допринети унапређењу информисаности о имобилисаним ресурсима, предузетничком окружењу и значају развоја иновативности у предузетништву. Платформа пословних информација директно помаже јачању конкурентности пословних јединица које су укључене у платформу а кроз сет услуга подстиче развој иновативности привредних субјеката са територије Моравичког округа.
Циљ је да се унапреди сарадња компанија на територији Моравичког округа ради јачања привредног сектора, кроз раст запослености, помоћ младим компанијама у проналажењу неопходних ресурса за стартовање бизниса, и тако допринети унапредјењу пословног амбијента.

У склопу пројекта одржана су два семнинара на тему:

Развој старт уп иновативних бизнис модела


- дводневни, за компаније у почетном стадијуму развоја, дана 16. и 17. новембра 2017 и

- један једнодневни, за компаније са развојним потенцијалом, дана 17. новембра 2017