Пословни сусрет у Тузли


Image

У периоду од 05. до 06. јуна 2014. год одржан је пословни сусрет у Тузли у организацији Привредне коморе Краљево. Представници НТП Чачак на овом пословном сусрету су били Павле Никитовић сувласник стартап фирме Кодарт студио и Мирко Пешић извршни асистент у НТП Чачак.

До Тузле се путовало организованим превозом. Након веома љубазног дочека у хотелу Тузла, отишли смо у просторије Кантоналне привредне коморе Тузла.

Званичну делегацију предводио је председник коморе Тузла Недрет Кикановић уз министра саобраћаја и туризма, помоћника градског начелника, директора туристичке организације и привреднике из Тузле.

Пре презентација и званичног обраћања, сусрели смо се са власником фирме Имел Мевлудином Челикавићем из Лукавца која постоји већ 20 година и баве се бизнис информационим технологијама и системима.

У наставку радног дана у просторијама коморе Тузла, упознали смо представнике БИТ центра из Тузле директора Роберта Мартића и вишег стручног сарадника Ведрану Ајановић. Након разговора у комори Тузле гостољубиво су нас дочекали у својим просторијама. Објекти су смештени у самом центру града, опремљени су квалитетном компјутерском опремом и опремом за конференције и састанке. Просторије су добро организоване и покривене системима контроле приступа.

Услуге БИТ центра усмерене су највише ка инжењерима који долазе са електротехничког факултета. До сада је кроз БИТ центар прошло око 400 таквих стручњака. Имају сталну сарадњу са Скандинавским земљама и  највише послова њихове фирме обављају за иностране купце.  

Рекли су још да за садашњи успех БИТ центра Тузла највише могу да захвале групи од тада најбољих програмера у Тузли који су први отворили фирме у центру и својим успехом оправдали постојање институције.