Završena obuka Razvoj partnerskih odnosa i umrežavanje


Image

Naučno tehnološki park Čačak bio je domaćin još jedne obuke namenjene podizanju kapaciteta zapslenih u inovacionim inkubatorima (Univerziteta u Kragujevcu, Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu). Danas je održan nastavak obuke "Razvoj partnerskih odnosa i umrežavanje".

Predavači tokom današnje obuke bili su:

    • Filip Ilić, koji je održao je prezentaciju o kritičnim fazama razvoja startapa. Filip je istaknuo važnost razlikovanja različitih faza kroz koje prolazi startap, uključujući fazu ideacije, razvoj MVP-a, lansiranje na tržište i fazu rasta. Takođe je podelio korisne savete i primere uspešnih modela podrške koji su od ključne važnosti za uspeh startapa.
    • dr Vladimir Senić, koji je predstavio je program Regional Innovation Valleys, inicijativu Evropske komisije pokrenutu 2023. godine. Ovaj program ima za cilj unapređenje regionalnih inovacionih kapaciteta, povećanje saradnje između regiona i podsticanje ekonomskog rasta kroz digitalnu transformaciju, zelenu tranziciju i inovacije u zdravstvu i ekonomskom razvoju. Evropska komisija je za ovaj program izdvojila 122 miliona evra, a trenutno su otvoreni pozivi u okviru Horizon Europe programa.
    • Vladimir Božović, osnivač ZenHire. Vladimir se pridružio online i podelio svoja iskustva i izazove sa kojima se suočavao prilikom pokretanja i razvoja ZenHire-a, platforme koja omogućava brzu i efikasnu povezanost poslodavaca i kandidata. Njegova priča je inspirisala mnoge učesnike i pružila vredne uvide u svet preduzetništva.

Obuci su prisustvovali, pored inovacionih inkubatora i predstavnici Mind parka, CIRD-a iz Vranjačke Banje i predstavnici privrede.