Kampino 2023 uspešno završen


Image

Kampino 2023 je zvanično završen!

Od 12. do 14. septrembra u prostorijama NTP Startap centra u Čačku, održan je startap boot camp pod nazivom Kampino, gde je čak dvanaest timova prezentovalo svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom 3 dana intenzivnog rada i učenja.

Ukupno 51 učesnik iz dvanaest gradova i opština Srbije pokazao je punu posvećenost i želju da zakorači u svet startapa i inovacija. Uz posvećenost i podršku organizacionog tima, predavača i gostujućih govornika, na raspolaganju im je bila velika baza iskustava i znanja. Kao rezultat vrednog rada i učenja, tri tima su prezentovala svoja rešenja u oblasti “Zelene tehnologije”, tri tima su razvijala rešenja iz oblasti “Medicina i tehnologije”, dok su po dva tima identifikovala probleme i razvila svoje predloge iz oblasti primene tehnologije u gejmingu, hrani/poljoprivredi i sportu. 

Odluku o tome koji tim je ponudio najkvalitetnija rešenja donela je stručna komisija koju su činili Kosta Andrić, partner i izvršni direktor u Centru za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT, Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative “Digitalna Srbija”, kao i Vesna Rašković Depalov, biznis konsultant.

Veliko bravo za tim koji je nosio naziv “CollabCare” i odneo pobedu prezentovavši ideju o razvoju platforme za lekare specijaliste u cilju uspostavljanja kolaboracije među lekarima i efikasnijeg, bržeg i preciznijeg uspostavljanja dijagnoze.

Kampino predstavlja samo prvi korak u daljem putu ka razvoju novih tehnoloških rešenja i osnivanju novih startap kompanija u celom regionu. Svim učesnicima koji budu pokazali želju za razvojem svojih ideja tim NTP Čačak stoji na raspolaganju za podršku kroz program predinkubacije, u trajanju od najmanje 6 meseci.

Startap bootcamp program - Kampino sprovodi Naučno tehnološki park Čačak, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, i podržan je od Vlade Švajcarske kroz projekat „Tehnopark Srbija 2–Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“.