Poseta ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelene Begović


Image

U utorak, 28. marta, Naučno tehnološki park Čačak posetila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović. Poseti je osim delegacije ministarstva, kao predstavnik grada Čačka, prisustvovao i gradonačelnik Milun Todorović.

Tokom posete gradu, ministarka je obišla Institut za voćarstvo, Agronomski fakultet, Fakultet tehničkih nauka, Regionalni inovacioni startap centar u okviru kog se nalaze: coworking prostor, kreativna zona i kancelarije namenjene radu startap kompanija. 

Ministarka Begović je imala priliku da se upozna sa kapacitetima NTP Čačak, kao i sa dosadašnjim postignućima, uključujući realizovane aktivnosti i startape. Zadovoljstvo da prikažu svoj uspeh imali su učenici Ekonomske škole iz Čačka koji su prezentovali svoju učeničku kompaniju „MopBox“, dva tima sa „GreenTech Startap programa“, kao i startap tim „Care4U“

Poseta je nastavljena obilaskom proizvodne hale i poslovnih prostorija NTP Čačak, gde su predstavljene startap kompanije: „Vetroinženjernig“, „Fragment“ i „Zamba IP“, dok se u prostorijama NTP laboratorije ministarka upoznala sa tri startap tima koja uspešno učestvuju u programu Raising Starts.

Takođe, prezentovano je i električno vozilo „SAV EM“, patentirano u okviru NTP Čačak, gde su prisutni imali prilike da isprobaju inovaciju.

Na završetku, ministarka Jelena Begović istakla je da su budućnost Čačka inovacije i da njeno ministarstvo planira da pomogne i podrži proširenje NTP-a Čačak, u cilju stvaranja što većeg broja inovativnih startap kompanija.