Održan Info dan o StarTech programu


Image

Dana, 21. marta 2023. godine sa početkom u 14 časova održan je info dan o StarTech programu, koji je koncipiran tako da podrži startap timove, startape, mikro, mala i srednja preduzeća u cilju ubrzanja rasta srpskih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalnu i pružanje podrške u vidu sredstava i ekspertize rada na unapređenju uslova za podsticanje inovacija i promocija domaćih inovativnih biznisa. Broj prisutnih na samom događaju je bio 29.

Na samom početku obratila se gospođa Mirjana Đoković pomoćnica gradonačelnika, gde je istakla da kompanije u Moravičkom okrugu posluju jako uspešno u svim oblastima poslovanja i da je ovaj program dobra prilika da se započne sopstveni biznis uz novčanu pomoć.

Nakon izlaganja gospođe Đoković, prisutnima se obratio i gospodin Mirko Pešić v.d. direktora Naučno tehnološkog parka Čačak, koji je govorio o startap programima, benefitima koje mogu da koriste u pomenutom programu, i napomenuo je da je u toku izgradnja novog objekta Naučno tehnološkog parka Čačak, i između ostalog nadovezao se na značaj ovog programa.

U nastavku same prezentacije govorila je i gospođa Ivana Bogosavljević – Čikić, projektna menadžerka, koja se zahvalila prisutnima i istakla da je vrlo važan podvig mladih i inovativnih ljudi, između ostalog i ostalih koji imaju slične ideje i da NALED podržava realizaciju istih.

Kompanije koje se razvijaju o okviru NTP zajednice, a koje su dobile finansijsku pomoć, između ostalog i gospodin Sretko Popadić, kompanija ,,SAVEMA“ koji se bave razvojem inovativnih proizvoda, ekoloških sredstava za gašenje požara. Tu su i kompanije ,,UNIPLAST“, ,,SWOKSEN“, ,,MOONSHAIN“.

Milivoje Jovanović na kraju govori o programu StarTech, koju prati prezentacija, gde su prisutni mogli da se informišu o samim benefitima koje pruža program, mogućnost mentoringa, konsultacija i slično. U daljem toku prisutni su postavljali pitanja koja su bila krucijalna za njih.