French market is calling


Image

Pozivamo sve startape iz Srbije zainteresovane da bliže upoznaju i pristupe francuskom tržištu, da se prijave za Mission France, studijsko startap putovanje koje ima za cilj da podrži srpske startape u njihovoj misiji otkrivanja novih tržišta, pomažući im da unaprede svoj izvozni potencijal i dobiju pristup novim investicijama.

Misiju otkrivanja novih tržišta za startape iz Srbije organizuju Ambasada Francuske u Srbiji i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa BPI France, La French Tech Beograd, Softvare Republic i još tri tehnološka parka u Srbiji: NTP Niš, NTP Čačak i NTP Novi Sad, uz podršku Vlade Švajcarske kroz projekat "Tehnopark Srbija 2- Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova".

Inicijativa će pružiti priliku za 4 startapa iz Srbije da u okviru studijskog putovanja posete Francusku, upoznaju se sa francuskim startap ekosistemom, tržištem i prilikama, kao i da upoznaju i predstave se potencijalnim investitorima. Takođe će doprineti jačanju veza između srpskog i francuskog inovacionog ekosistema.

Ko može da se prijavi?

Za misiju otkrivanja francuskog tržišta mogu se prijaviti:

  • startapi koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu (digitalni proizvod/softver, elektronski proizvod/hardver ili fizički proizvod) sa skalabilnim poslovnim modelom i ambicijom da se šire na globalnom nivou
  • u većinskom su srpskom vlasništvu, a najmanje 70% preduzeća je u vlasništvu osnivača (fizičkih lica)
  • imaju do 50 zaposlenih (mikro ili mala preduzeća),
  • prošlo je manje od 10 godina od registracije društva sa ograničenom odgovornošću,
  • ostvaruju prihod od prodaje inovativnih proizvoda,
  • prikupili su najmanje 30.000 evra putem eksternog finansiranja (grant, BA ili VC).

Do 12 startapova biće odabrano i pozvano da se predstave pred žirijem na Francusko-srpskom inovacionom forumu 6. aprila u Beogradu. Predselekciju 12 startapa izvršiće naučno-tehnološki parkovi.

Nakon pitch-eva, stručni žiri će odlučiti i izabrati 4 pobednička startapa koji će otputovati na studijsku posetu Francuskoj u junu 2023. godine. Stručni žiriji je u sastavu: Luc Julia, Software Republic (predsednik žirija), Nicolas Rabrenovic, French Tech Beograd, Florent Buschiazzo, BPI Francuska i  Veljko Mihajlović, NOVELIC.

Kako se prijaviti?

Svi startapi zainteresovani za studijsku posetu Francuskoj mogu se prijaviti popunjavanjem aplikacione forme na LINKU, do 22. marta.

Prijava je na engleskom jeziku i sastoji se od kratkog upitnika i pitch deck-a startapa (do 15 slajdova po definisanim kategorijama, link do pitch-a trebalo bi da bude dodat u prijavni obrazac).

Kriterijumi po kojima će se ocenjivati startapi su iskustvo i stručnost tima, tržišna pozicija i poslovni model, prethodni rezultati i planovi (traction, investment readiness, itd.), kvalitet pitch-a i značaj studijskog putovanja Mission France za dalji razvoj startapa.

Više informacija pogledajte na Mission France stranici.

Prednosti učešća za startape

Tokom studijskog putovanja u Francusku, izabrani startapi će imati priliku da otkriju francuski inovativni ekosistem, mogućnosti ulaganja i moguća partnerstva, uključujući: učešće na VivaTech (jun 2023, Pariz) jednoj od najvažnijih konferencija u Evropi za predstavljanje inovacija i startapa, sastanke sa investitorima, VC-jevima i/ili potencijalnim partnerima, posetu jednom od najvećih startap kampusa na svetu - Station F i dodatan networking i povezivanje sa lokalnim ekosistemom kroz mrežu Software Republic, inkubatora i otvorenog inovativnog ekosistema specijalizovanog za mobilnost (čiji su deo najveće kompanije iz industrije poput Renault, Atos, Dassault, Orange, STM Mictroelectronic ili Thales).

Prijavite se – istražite prilike na brzorastućem francuskom tržištu!