Посета делегације ЕУ


Image

Шеф делегације Европске Уније у Србији Емануеле Жиофре, током посете граду Чачку, посетио је Научно технолошки парк Чачак и упознао се са концептом пословања и развоја НТП Чачак.

Шефу делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре, током обиласка капацитета НТП Чачак и разговора са компанијама чланицама, представљени су резултати остварени уз подршку ЕУ. Неке од компанија које су разговарале са представницима делегације ЕУ и представиле своје досадашње пословање су: “Fragment Incorporated” doo, “Basna”, “Vetroinžinjering” и компанија “ABL”. Након обиласка компанија, представљен је сегмент роботике у НТП лаботраторији, као једна од активности у оквиру пројекта “Иновације и нове технологије у малим и средњим предузећима централне и западне Србије”, који се финансира од стране ЕУ.

Њ.Е. Емануеле Жиофре истакао је да му је велико задовољство да буде у Чачку и да види импресивне резултате, сјајне идеје и младе иноваторе. Поред тога, истакао је да ЕУ наставља са подршком у даљем развоју иновација. Један од програма подршке доступан је кроз јавни истраживачки фонд “Horizont”, који заједно са Фондом за иновациона истраживања и делатности помаже малим и средњим предузећима и младим иноваторима кроз ЕУ ПРО ПЛУС програм.