Podrška za novih 37 startapa – Poznati učesnici Faze 1 Raising Starts 3.0 programa


Image

Novih 37 timova iz regiona Beograda, Niša i Čačka dobiće stručnu podršku za ubrzan razvoj inovacija u okviru trećeg ciklusa Raising Starts programa!

Na treći javni poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program, stiglo je više od 200 prijava, a u oštroj konkurenciji njih 37 je obezbedilo učešće u prvoj fazi programa. Od tog broja, 23 dolazi iz regiona Beograda, 7 iz Niša i 7 iz Čačka.

Čestitamo svim odabranim timovima!

Tokom Faze 1 startapi će proći kroz obuke u cilju sticanja poslovnih veština, tržišne validacije problema i karakteristika samih inovativnih proizvoda/usluga, uz potrebno usmerenje i fokus u ubrzanom razvoju. Posebnu podršku učesnici će dobiti i u oblasti prava intelektualne svojine, uz podršku Švajcarskog saveznog instituta za intelektualnu svojinu i Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Sa prvim radionicama startujemo prvog dana marta, a tokom intenzivnih mesec dana rada koji slede, timovi će raditi sa vrhunskim lokalnim i međunarodnim mentorima, ekspertima sa višegodišnjim iskustvom i značajnim referencama u oblasti izgradnje biznisa i razvoja startapa.

Na kraju Faze 1, timovi i kompanije koji ispune unapred zadate kriterijume, predstaviće se na DemoDay-u pred stručnim žirijem. Po odluci žirija, oni najbolji ostvariće mogućnost učešća u Fazi 2, u kojoj će uz dodatne obuke i mentorske sesije dobiti i finansijsku podršku u iznosu do 15.000 švajcarskih franaka za razvoj softvera, odnosno do 20.000 švajcarskih franaka za razvoj novih proizvoda.

Vreme je da nove ideje zasijaju!

Raising Starts je prvi pre-seed akcelerator u Srbiji koji startapima u najranijim fazama razvoja istovremeno obezbeđuje i stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovacija. Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) uz podršku Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš) i Naučno-tehnološkim parkom Čačak (NTP Čačak).

Cilj je ubrzanje razvoja inovativnih proizvoda i usluga i podrška startapima da premoste prepreke na putu od poslovne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.

Timove izabrane za učešće u Fazi 1 Raising Starts 3.0 programa možete pogledati na LINKU (redosled timova dat je po abecednom redu).