"Forum o šljivi"


Image

U utorak, 21. Februara 2023. godine u prostorijama Naučno tehnološkog parka Čačak firma Agro Logistic 032 obeležila je šest godina postojanja. Tom prilikom organizovan je Forum o šljivi.

Ključni  deo događaja  je  panel diskusija na temu “Šljiva na bregu, šljiva u dolini, šljivov svet na celoj mojoj Otadžbini”. Panelisti su bili Tijana Škorić Tomić, vlasnica destilerije “Gorda”, dr Darko Jevremović, direktor Instituta za voćarstvo Čačak, kao i dr Ivan Glišić, profesor Agronomskog fakulteta u Čačku. Dok su moderatori panela bili Miloš Vujisić, direktor kompanije Agro Logistic 032 i Aleksandra Korićanac, istraživač saradnik Instituta za voćarstvo Čačak.

Tokom trajanja panela prisutni su imali priliku da malo više čuju o različitim sortama šljive i njihove potencijalne prerade i upotrebe, a deo pažnje posvećen je i autohtonim sortama našeg podneblja. Razgovaralo se i o problemima sa kojima se susreću proizvođači kada je u pitanju nabavljanje kvalitetne sirovine, kao i o problemima nedovoljnog iskorišćenja šljive i predlozima za rešavanje istog.

Kancelarija za poljoprivredu AGRO LOGISTIC 032, sa sedištem u Čačku, osnovana je sa ciljem da unapredi poljoprivrednu proizvodnju Zapadne i Centralne Srbije, stavljajući akcenat na pomoći i podršci pri osnivanju i unapređenju srednjih i malih poljoprivrednih gazdinstava kroz pružanje stručnih saveta i usluga, kao i podršku organizatorima poljoprivredne proizvodnje kroz mentoring program zaposlenih.