Radionice "Masterclass robotike i elektronike sa 3D štampom"


Image

Imaš između 13 i 19 godina i gajiš ogromnu strast prema robotici? Onda imamo sjajan predlog za tebe! 

Iskoristi ovu sjajnu priliku i ne propusti osam termina besplatnih radionica "Masterclass robotike i elektronike sa 3D štampom" za decu u organizaciji Naučno tehnološkog parka Čačak.

Polaznici će imati priliku da na praktičnom primeru koriste različite hardverske platforme (Interface Oktopod Studio, Uno Arduino, 3D štampa i Mikrobit) i vežbaju u različitim virtuelnim simulacionim programima, ali i različitim modelima edukativnih robota: deo novog projekta Robotska ruka humanoidnog robota, Lego robot, mBot robot, koristeći veštačku inteligenciju za decu i veštačka čula. Rešavajući problemske zadatke razvijaće digitalne kompetencije, a sve sa ciljem da se zainteresuju za STEM (nauku, tehnologiju, inženjering i matematiku). 

Radionice će voditi profesorka računarstva i informatike i tehnike i tehnologije, Milkica Kostić Zlatić i namenjene su starijim osnovcima (7. i 8. razred), kao i svim srednjoškolcima. 

Poslednjeg dana masterclass-a, predavanje će održati profesor doktor Branislav Kisačanin, vodeći promoter tehnologije za veštačku inteligenciju, koji radi u Istraživačko-razvojnom institutu za veštačku inteligenciju Srbije.

Mesto: NTP Startap centar Čačak
Datum: 03. mart - 01. april
Vreme: petak (16.30-19.45h) / subota (10.00-13.15h)

Broj mesta je ograničen, prijavi se!

Link za prijavu možeš pronaći ovde. Čekamo te!