Održana panel diskusija "Žene u preduzetništvu"


Image

U sredu, 23. novembra, u okviru realizacije projekta podržanog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Naučno tehnološki park Čačak organizovao je panel diskusiju “Žene u preduzetništvu”.

Čast da budu panelisti, ukazali su nam: Tamara Kojić (preduzetnica sa višegodišnjim iskustvom), Sonja Čakarević (kompanija CINI), Gorana Tanasković (rukovodilac u Regionalnoj privrednoj komori) i Đorđe Jovanović (kompanija Uniplast).

Na početku, Tamara Kojić je predstavila svoj petnaestogodišnji rad, gde je govorila o svojim najznačajnijim projektima, posebno istaknuvši inicijativu “Kilometar kose”, koja je namenjena deci oboleloj od malignih bolesti. Pored toga, pomenula je i mnogobrojne zanimljivosti i neuspehe sa kojima se susretala otkako je zakoračila u svet preduzetništva, čime je završen prvi deo panela.

Drugi deo panela, bio je namenjen diskusiji, u okviru koje su panelisti govorili o: najčešćim problemima sa kojima se početnici susreću, balansu između porodičnog i poslovnog života, njihovom preduzetničkom putu, povoljnostima i teškoćama prilikom pokretanja biznisa u Srbiji danas i načinima na koje preduzetnice mogu aplicirati za programe podrške i tako obezbediti finansiranje svojih usluga i proizvoda.

Događaj je završen pitanjima prisutnih, u okviru kojih se stvorila mogućnost nekoliko potencijalnih saradnji između naših sugrađanki, na koje smo izuzetno ponosni.