Realizovan hakaton "Code 0:32"


Image

U periodu od 18. do 20. novembra, Naučno tehnološki park Čačak u saradnji sa: Registrom nacionalnog internet domena Srbije, kompanijom Quantox i Fakultetom tehničkih nauka u Čačku, realizovao je hakaton “Code 0:32”.

Tokom dve nedelje, koliko je poziv bio otvoren, pristiglo je čak 17 prijava, koje su činile stariji srednjoškolci i studenti sa svih univerziteta i fakulteta,  iz 17 gradova širom Srbije.

Nakon veoma teške selekcije, 10 timova dobilo je priliku da isproba svoje takmičarske veštine u kodiranju, u prostorijama NTP Startap centra Čačak, i tako kreira mobilnu aplikaciju po izboru za tačno 32 sata, koja bi olakšala svakodnevne vannastavne aktivnosti studentima.

Treći i ujedno poslednji dan takmičenja, bio je rezervisan za prezentacije u prostorijama Quantox akademije, gde su timovi imali po 10 minuta da svoju aplikaciju predstave stručnoj komisiji, koja je bila sačinjena od predstavnika sva četiri organizatora.

Glasanjem komisije, odlučeno je da su prvoplasirana tri tima:

  • I mesto: ALGO_4 (Novi Sad)
  • II mesto: SLAV Co. (Beograd)
  • III mesto: RTI BEE GEE (Beograd)

Pobednički timovi osvojili su veoma vredne novčane nagrade (prvo mesto 1000 evra, drugo mesto 700 evra i treće mesto 300 evra), mentorstvo za razvoj svoje startap ideje u okviru Naučno tehnološkog parka Čačak (sva tri tima) i napredne kurseve programiranja (prvo mesto besplatan kurs, drugo i treće popust na isti) koje sprovodi, Quantox akademija. Svi ostali učesnici, nagrađeni su simboličnim poklonima.

Hakaton je realizovan u okviru projekta podržanog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Čestitamo svima na neverovatnoj energiji, upornosti i znanju, ali i na prikazanim rezultatima!