Održan drugi trening „Priprema inovacionih projekata i projekata za razvoj biznisa“


Image

U petak, 23. septembra u Naučno tehnološkom parku Čačak, održan je drugi trening u okviru projekta „Inovacije i nove tehnologije u MSP u centralnoj i zapadnoj Srbiji“, koji podržava Program Evropske unije za lokalni razvoj – EU PRO+. 

Trening „Priprema inovacionih projekata i projekata za razvoj biznisa“, realizovan je u saradnji sa MSP konsaltng d.o.o. iz Kraljeva, Razvojnom agencijom Srbije i Fondom za inovacionu delatnost. Predstavnicima kompanija, obratile su se Natalija Terzić (RAS) i Aleksandra Todorović (Fond za inovacionu delatnost) koje su predstavile aktuelne programe za podrsku MSP sektoru.

Prisutni su tokom drugog treninga informisani o: fondovima i načinima finansiranja, aplikacionoj dokumentaciji, pripremnim aktivnostima za apliciranje u skladu sa dostupnim fondovima, i sve to uz konsultantsku podršku.

Trening su realizovali treneri MSP konsaltniga, Radomir Milovanović i Vesna Pantelić, a celokupan događaj realizovan je u hibridnom formatu (uživo+online).

Nakon uspešnog završetka oba planirana treninga, sledi mentorska podrška za 15 odabranih kompanija za kompletiranje projektnih predloga po Javnom pozivu za finansiranje inovacione delatnosti i razvoja poslovanja.