Radionica "Inovacioni okvir Srbije i mogućnosti finansiranja"


Image

Naučno tehnološki park Čačak i MSP konsalting d.o.o. će u četvrtak, 15. septembra 2022. godine, u prostorijama sedišta NTP Čačak, na adresi Dr Dragiše Mišovića 169, realizovati prvu obuku na projektu „Inovacije i nove tehnologije u MSP u centralnoj i zapadnoj Srbiji“ koji podržava Program Evropske unije za lokalni razvoj – EU PRO+.

U okviru projekta „Inovacije i nove tehnologije u MSP u centralnoj i zapadnoj Srbiji“  stručna podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima (MSPP) fokusirana je na unapređenje kapaciteta MSPP sektora za implementaciju novih tehnologija i inovativnih projekata i obuhvata realizaciju dva treninga i stručnu konsultantsku podršku za pripremu adekvatnih aplikacija (biznis planovi, predlozi projekata) za privlačenje eksternih fondova i sprovođenje inovacionih projekata koje finansira Republika Srbija, EU i druge strane organizacije.

Inicijalna obuka „Inovacioni okvir Srbije i mogućnosti finansiranja“ ima za cilj da učesnicima pojasni šta čini inovacioni ekosistem, koji mehanizmi podrške finansiranja inovacija postoje, kao i koje je preduslove neophodno ispuniti za pristup pojedinim fondovima. Učesnici obuke imaju priliku da kroz interaktivan rad razmene iskustva  i dobiju odgovore na konkretna pitanja i nedoumice.

Obuke će realizovati treneri MSP konsalting d.o.o. Kraljevo, Radomir Milovanović i Vesna Pantelić, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa MSPP sektorom na izgradnji i jačanju kapaciteta i institucionalnog razvoja, razvoju usluga i projektnoj orijentaciji ka uslugama.

Rok za prijave otvoren je do 14.09.2022. godine do 12.00h.

Molimo da potvrdite učešće mejlom na adresu bso@ntpcacak.rs ili na broj telefona 032/5590 411.

Takođe, dostupna je i prijava putem forme na linku.

Zbog zainteresovanosti kompanija dostupan je i link za online praćenje radionice, putem MS Teams platforme.