Održane Kreativne radionice robotike i elektronike sa veštačkom inteligencijom za decu


Image

U periodu od 25. jula do 03. avgusta, Naučno tehnološki park Čačak u okviru realizacije projekta podržanog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, organizovao je Kreativne radionice elektronike i robotike sa veštačkom inteligencijom za starije osnovce.

Predavač na radionicama bila je profesorka računarstva i informatike i tehnike i tehnologije, Milkica Kostić Zlatić. Tokom 8 radnih dana, preko 20 polaznika imalo je priliku da kroz 24 školska časa u dinamičnoj atmosferi, u konferencijskoj sali NTP Startap centra, upozna rad i funkcionisanje robota Lo.

Osim teorijskog upoznavanja sa osnovama robotike, elektronike i veštačke inteligencije, polaznici radionica su imali priliku da praktično: odrede otpornost otpornika, programirano upravljaju signalom i robotskom rukom, povezuju strujna kola, rukuju pametnim dominama i simuliraju rad robota preko računara, tableta i telefona.

Svi polaznici nagrađeni su za svoj trud i aktivnost sertifikatom koji im je uručen od strane predavača na radionicama, profesorke Milkice Kostić Zlatić.