Regionalni inovacioni forum na Zlatiboru


Image

Konferencija CNN Tech 2022 koju organizuju Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Inovacioni centar Mašinskog fakulteta u Beogradu, održava se na Zlatiboru, u hotelu Mona, od 05. do 08. jula tekuće godine.

Ovogodišnji Forum na Zlatiboru, otvorio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, koji je istakao četiri naučno-tehnološka parka kao nosioce inovacionih delatnosti u Srbiji.

U okviru ove konferencije, u četvrtak 07. jula, održaće se Regionalni inovacioni forum, uz koorganizaciju Evropske mreže preduzetništva privredne komore Srbije.

U okviru Foruma, tokom drugog dana, prisutnima se obratio i v.d. direktor Naučno tehnološkog parka Čačak Mirko Pešić koji je govorio o izazovima koji očekuju sve one koji se odluče na pokretanje jednog Startapa.

Događaj Regionalnog foruma Inovacija namenjen je podršci prekograničnoj saradnji, posredovanje i pronalaženje partnera za formiranje konzorcijuma koji se sastoje od komplementarnih partnera potrebnih za uspeh projektne aplikacije.

Na Forumu se očekuje da učešće uzme preko 40 kompanija, a B2B sastanci će se održati nakon prezentacija.