NTP Čačak proslavlja dve godine uspešnog poslovanja na novoj lokaciji


Image

Juče, 16. juna, održan je događaj povodom obeležavanja druge godine uspešnog poslovanja Naučno tehnološkog parka Čačak na novoj lokaciji. Dve godine nakon svečanog useljenja na novu lokaciju, tim NTP Čačak obeležio je u društvu kompanija članica,  predstavnika osnivača, inovatora, startap timova, saradnika iz NTP-a Niš i Poslovnog inkubatora Kruševac, brojnih dragih prijatelja i saradnika.

U prethodnom periodu, Naučno tehnološki park Čačak se pozicionirao kao centar povezivanja inovativne zajednice i organizovao je niz mentorskih radionica i sesija, preko 100 događaja kojima je prisustvovalo više od 5000 zaintresovanih za oblast tehnološkog preduzetništva. Takođe, ugostio je preko 20 zvaničnih delegacija iz inostranstva i iz naše zemlje.

U prethodnom periodu je bilo više desetina prijava za naše javne pozive i da smo postali zajednica koja se sastoji od 25 inovativnih kompanija članova u kojima radi preko 100 visokoobrazovnih stručnjaka.

Svečanost povodom obeležavanja dve godine rada u novom prostoru, posvećena je lokalnim partnerima i saradnicima sa kojima je u prethodnom periodu NTP Čačak zajedno došao do ostvarenih ciljeva.  U okviru događaja, izvršeni su prezentacija rada Naučno tehnološkog parka Čačak tokom prethodne dve godine, predstavljanje budućih ciljeva i projekta nove zgrade, a pored toga, obavljena je i otvorena diskusija o značaju i ulozi NTP-a u razvoju regionalne privrede.

Nakon predstavljanja najznačajnijih rezultata u protekle dve godine usledila je panel diskusija sa predlozima budućeg razvoja i prosirenja poslovnih kapaciteta. Zaključeni predlozi su odlični i predstavljaće pravac budućeg rasta organizacije kao deo inovacione infrastrukture Republike Srbije.