Info dan o inovativnom preduzetništvu


Image

Univerzitet u Kragujevcu je uz podršku članova inovacione zajednice, organizovao info dan posvećen inovativnom preduzetništvu, koji je bio namenjen za studente i diplomce Fakulteta tehničkih nauka i Agronomskog fakulteta, kao i za sve one koji imaju inovativne ideje i žele da čuju više informacija o započinjanju sopstvenog posla.

Događaj je bio organizovan 30. maja sa početkom u 10 h, na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku (sala 115), na kom je prisustvovao i direktor Naučno tehnološkog parka Čačak, Mirko Pešić, koji je tom prilikom predstavio poslovanje Naučno tehnološkog parka Čačak, kao i usluge koje pruža.

Info dan je posvećen predstavljanju kapaciteta, odnosno resursa koje mladi mogu koristiti, a koji postoje unutar regiona u kom se nalaze fakulteti Univerziteta u Kragujevcu. Cilj info dana je da, promovisanjem preduzetništva, inovacija i startapova, pruži podršku mladima, motiviše ih i ohrabri na putu započinjanja sopstvenog posla i nastajanja njihovih startap priča.

Učesnici info dana su imali priliku da:
-Čuju o startap ekosistemima, započinjanju sopstvenog posla i dostupnim resursima unutar regiona u kom se nalaze fakulteti Univerziteta u Kragujevcu,
-Saznaju o dostupnim vidovima podrške koju mogu dobiti u okviru Naučno tehnološkog parka u Čačku,
-Čuju primere dobre prakse i iskustva kolega koji su pokrenuli uspešne poslove,
-Dobiju odgovore na sva pitanja o započinjanju sopstvenog posla.