Održana radionica na temu “Emerging technology”


Image

Tokom jučerašnjeg dana, 16. maja, u  prostorijama NTP Startap centra Čačak, održana je radionica na temu “Emerging technology”, a predavač na toj radionici je bio Lior Romanowsky, koji je govorio o najsavremenijim trendovima i tehnološkim inovacijama, kao i tehnologijama koje kompanija Spartans technology koristi. 

Lior Romanowsky je preduzetnik koji nam dolazi iz Tel-Aviva i izvšrni direktor je kompanije Spartans technology. Ova kompanija se bavi razvijanjem svojih proizvoda i proizvoda za klijente, kako u svetu web-a, tako i u svetu veštačke inteligencije.

Kompaniju Stpartans Technology čini tim stručnjaka za inovacije koji koristi godine iskustva u tehnološkom preduzetništvu za kreiranje, skaliranje i lansiranje izvanrednih digitalnih rešenja. Kompanija Spartans Technology predstavlja kompaniju koja se nalazi u fazi značajnog rasta i koja ima kancelarije u Tel-Avivu, Beogradu i Americi. 

Izraelski tehnološki ekosistem predstavlja jedan od najrazvijenijih ekosistema u svetu, i tokom prethodne godine je postigao povećanje nivoa zrelosti sa 14 novih jednoroga i sve veći broj lokalnih i stranih investitora.

Na ovoj radionici, najviše se govorilo o temama:

-Virtual reality

-Artificial intelligence

-Augmented reality

Predavanje je bilo namenjeno kako za IT inženjere i studente, tako i za sve zaintresovane za svet veštačke inteligencije, stoga je posećenost ovog predavanja bila velika. Svi posetioci su imali priliku da postave pitanja predavaču i tom prilikom su dobili određene savete, kao i podsticaj za osnivanje startapa i za proizvodnju novih proizvoda u IT industriji.