Dvadeset četiri startapa u drugoj fazi Raising Starts programa


Image

Dvadeset četiri startapa dobiće dalju podršku za ubrzan razvoj u okviru druge faze programa Raising Starts 2.0: Ambrozer, Attention Getter, Arch, BIBO, By Tech, Capsule Game Studio, Collabwriting, Farma Inova, Farmbot, Džigzi, LetzPlay, MatchIT, Meeliana, Natural Factory, ProShot, Safe Waste, SAVEMA, Smartsy, Sport Up, Stambeni savetnik, The Social Formula, VAH, WizArt, Zlatni start.

 

Svakom od timova biće dodeljen stručni i biznis mentor, u zavisnosti od specifičnih potreba startapa, sa kojima će u narednih 6 meseci raditi na postavljenim ciljevima i daljem razvoju u okviru individualnih sesija. Očekuju ih i dodatne specijalizovane obuke u oblasti izgradnje biznisa i razvoja startapa, peer-to-peer umrežavanje sa drugim startap osnivačima, investitorima i ekspertima iz zajednice, a timovi dobijaju i do 15.000 CHF (bez učešća, no equity) za ubrzan razvoj svoje inovacije.

 

Čestitke svima!

 

Podsetimo, na drugom pozivu za Raising Starts program za učešće u prvoj fazi izabrano je 45 timova koji su ovladali osnovnim znanjima u pogledu razvoja inovativnih biznisa, tržišne validacije problema, u oblasti zaštite prava intelektualne svojine. Na kraju Faze 1, timovi i kompanije predstavili su na DemoDay-u svoje ideje pred Komisijom za odabir, koja je odlučila kojih 24 startapa je svojim radom i pristupom pokazalo najveći potencijal za komercijalizaciju svoje ideje i osvajanje globalnog tržišta, a koji će nastaviti učešće u programu u okviru Faze 2.

 

Raising Starts je prvi pre-seed program u Srbiji, koji startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja donosi i stručni i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga, na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište. Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd uz podršku Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak, u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”.