Završena je prva UPSHIFT radionica


Image

Tokom prethodnog vikenda, 7. i 8. maja, održana je prva UPSHIFT radionica u organizaciji Startit-a, a u saradnji sa Unicef-om i Naučno tehnološkim parkom Čačak, u čijim prostorijama se i održavala radionica. 

Tokom dva dana radionice, učesnici su imali prilike da uz pomoć stručnih mentora osmisle i razviju svoja potencijalna rešenja za problem zagađenja vazduha u Čačku i okolini i tom prilikom su stekli mogućnost za sticanje finansijske pomoći za realizaciju ideje. 

Svi učesnici su bili podeljeni u zasebne timove koji su na kraju drugog dana radionice imali priliku da prezentuju svoje ideje pred velikim brojem članova žirija iz različitih sektora, a jedan od članova žirija je bio i direktor NTP-a Čačak, Mirko Pešić. 

Poseban gost na UPSHIFT radionici je bila Mirjana Unčanin, predstavnik Regional Unicef Office of South Asia, koja je bila prisutna tokom oba dana u cilju da koncept radionice prenese na istoimenu radionicu u regiji koja je oblast delovanja njene kancelarije u Južnoj Aziji.

Ova radionica predstavlja veliki korak u podizanju svesti mladih o nivou zagađenja vazduha, kao i veliki podsticaj da se bave poboljšanjem kvaliteta vazduha u Čačku i okolnim gradovima.