Traži se inovacija!


Image

Promocija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2022

Najbolja tehnološka inovacija organizuje nacionalno takmičenje za Najbolju realizovanu tehnološku inovaciju u Srbiji u 2022. godini, a promocija ovog takmičenja se održala danas, 28. aprila, u konferencijskoj sali Naučno tehnološkog parka Čačak u 14h, na kojoj su svi prisutni imali priliku da saznaju nešto više o samom takmičenju, o uslovima za prijavljivanje, kao i nagradnom fondu koji je namenjen za pobednika takmičenja.

Na promociji je govorio prof. dr Dragan Povrenović, koordinator Takmičenja, koji je istakao da Grad Čačak i NTP Čačak nisu slučajno izabrani za mesto u kom se završava promotivna kampanja, jer je mnogo kvalitetnih i uspešnih inovacija došlo iz Čačka, a NTP Čačak se pokazao kao veoma značajan partner.

Prva Najbolja tehnološka inovacija održana je 2005. godine, a NTP Čačak od 2015. godine uzima aktivno učešće u promociji, popularizaciji kao i infrastrukturnoj i logističkoj podršci NTI, kada je i tim NTP Čačak bio u finalu ovog takmičenja, a pored toga, bili smo i domaćini polufinala NTI u novembru 2019. godine.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju, realizuje se po osamnaesti put, kao projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Rok za prijavljivanje učesnika u kategorijama Realizovane inovacije i Inovativno selo je 5. maj, a početni nagradni fond iznosi 5 miliona dinara.

Prijavljivanje učesnika u obe kategorije podrazumeva popunjavanje onlajn formulara dostupnog na vebsajtu www.inovacija.org.

Institucije zadužene za realizaciju takmičenja su Tehnološko-metalurški fakultet iz Beograda, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Privredna komora Srbije i RTS.

Više informacija o takmičenju se može pronaći na vebsajtu takmičenja www.inovacija.org, ili putem mail-a office@inovacija.org.