JAVNI POZIV STARTAP KOMPANIJAMA - za korišćenje Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju


Image

Naučno-tehnološki park Beograd d.o.o. Beograd, Naučno-tehnološki park Novi Sad d.o.o. Novi Sad, Naučno tehnološki park Čačak d.o.o. Čačak i Naučno tehnološki park Niš d.o.o. Niš

objavljuju

JAVNI POZIV STARTAP KOMPANIJAMA -za korišćenje Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju-

U skladu sa ciljevima i merama Strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji, za period 2020-2025. godine, Vlada Republike Srbije obezbedila je Nacionalnu platformu za veštačku inteligenciju (AI platforma).

Prva Nacionalna platforma za veštačku inteligenciju u Državnom data centru u Kragujevcu predstavlja superkompjuter poslednje generacije, visokih performansi, računarske gustine od 5 peta FLOPS-a, proizvođača NVIDIA spreman da obradi ogromnu količinu informacija u kratkom vremenskom periodu.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu potpisala je sporazume o korišćenju prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju sa naučno-tehnološkim parkovima iz Beograda, Novog Sada, Čačka i Niša u cilju podrške rada parkova na implementaciji, unapređenju i širenju veštačke inteligencije u Republici Srbiji, podrške naučno-istraživačkom radu u oblasti veštačke inteligencije, kao i osiguranju primene veštačke inteligencije u industriji Republike Srbije.

Na osnovu sporazuma, ITE obezbeđuje i dodeljuje naučno-tehnološkim parkovima resurse na AI platformi, uz mogućnost da naučno-tehnološki parkovi te resurse dele i sa startapovima koji su njihovi članovi.

Više o javnom pozivu možete pročitati OVDE

Link za prijavu