ЈАВНИ ПОЗИВ СТАРТАП КОМПАНИЈАМА - за коришћење Националне платформе за вештачку интелигенцију-


Image

Научно-технолошки парк Београд д.о.о. Београд, Научно-технолошки парк Нови Сад д.о.о. Нови Сад, Научно технолошки парк Чачак д.о.о. Чачак и Научно технолошки парк Ниш д.о.о. Ниш

објављују

ЈАВНИ ПОЗИВ СТАРТАП КОМПАНИЈАМА -за коришћење Националне платформе за вештачку интелигенцију-

У складу са циљевима и мерама Стратегије развоја вештачке интелигенције у Републици Србији, за период 2020-2025. године, Влада Републике Србије обезбедила је Националну платформу за вештачку интелигенцију (АИ платформа).

Прва Национална платформа за вештачку интелигенцију у Државном дата центру у Крагујевцу представља суперкомпјутер последње генерације, високих перформанси, рачунарске густине од 5 пета ФЛОПС-а, произвођача NVIDIA спреман да обради огромну количину информација у кратком временском периоду.

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу потписала је споразуме о коришћењу прве Националне платформе за вештачку интелигенцију са научно-технолошким парковима из Београда, Новог Сада, Чачка и Ниша у циљу подршке рада паркова на имплементацији, унапређењу и ширењу вештачке интелигенције у Републици Србији, подршке научно-истраживачком раду у области вештачке интелигенције, као и осигурању примене вештачке интелигенције у индустрији Републике Србије.

На основу споразума, ИТЕ обезбеђује и додељује научно-технолошким парковима ресурсе на АИ платформи, уз могућност да научно-технолошки паркови те ресурсе деле и са стартаповима који су њихови чланови.

Више о јавном позиву можете прочитати ОВДЕ

Линк за пријаву