Raising Starts 2.0 generacija spremna je za ubrzan razvoj svojih inovacija!


Image

Raising Starts 2.0 generacija spremna je za ubrzan razvoj svojih inovacija!

Novih 45 timova, izabranih na drugom javnom pozivu pre-seed programa Raising Starts, započeće 28.februara sa prvim radionicama u okviru prve faze, drugog Raising Starts ciklusa!

Startapi su se za svoje mesto u programu izborili u oštroj konkurenciji među 115 prijavljenih timova, a pred njima je mesec dana uzbudljivog, intenzivnog rada i razmene znanju u okviru predavanja i radionica koje će im pružiti potrebno usmerenje i fokus u daljem, ubrzanom razvoju inovacija. Startapi će raditi sa ekspertima sa višegodišnjim iskustvom, lokalnim i međunarodnim mentorima sa značajnim referencama u oblasti izgradnje biznisa i razvoja startapa.

Čestitamo svim timovima!
Let’s rock this :)

Na kraju Faze 1, timovi i kompanije koji ispune unapred zadate kriterijume, predstaviće na DemoDay-u svoje ideje pred stručnim žirijem, a oni koji pokažu najveći potencijal za komercijalizaciju svoje ideje i osvajanje globalnog tržišta, ostvariće mogućnost učešća u Fazi 2 u kojoj će uz dodatne obuke dobiti i svoje mentore (1 na 1 rad sa biznis i tehnološkim mentorom), kao i finansijsku podršku (do 15.000 CHF).

Raising Starts je prvi program u Srbiji koji startapima u najranijim fazama razvoja istovremeno obezbeđuje i stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovacija. Program je kreiran kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, a sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak.