Финансирања пословних икубатора, технолошких паркова и других облика инфраструктуре за подршку развоју МСП сектора


Image

Научно технолошки парк Чачак је 28. марта 2014. године организовао први пословни сусрет „Business Friday“, на тему:

„Финансирања пословних икубатора, технолошких паркова и других облика инфраструктуре за подршку развоју МСП сектора

Пословни сусрет је одржан у сали за презентације НТП Чачак - Николе Тесле 42. у Чачку, са почетком у 12.00 сати. Догађају су присуствовали сви представници оснивача, сарадници НТП Чачак и чачански привредници.

Пословни сусрет је одржан са циљем упознавања са могућим изворима финансирања основне делатности институција као што је НТП Чачак.

Током двочасовног рада представљене су презентације директорке БИЦ Крушевац Драгане Богдановић и консултанта за пројектно финансирање предузетничке инфраструктуре Горана Лапчевића.

Приказан је пример успешног рада Бизнис инкубатор центра у Крушевцу. Директорка Драгана Богдановић је својом презентацијом и разговором са учесницима појаснила изазове и задатке који могу постојати у институцијама као штоје БИЦ Крушевац и истакла је значајну улогу локалне самоуправе у рад оваквих институција.

Затим је господин Горан Лапчевић представио резултате успешних пројеката које је до сада реализовао и подсетио се заједно са учесницима на сарадњу са институцијма, организацијама и привредницима из Чачка. Након тога је представио пројекат који је реализован у општини Александровац „Ланац вредности за високо квалитетно српско вино – Витешко вино“.

Учесници су истакли спремност за повезивање, међуопштинску и међународну сарадњу на пројектима.