Посета делегације Научно технолошког парка Ниш Научно технолошком парку Чачак


Image

Научно технолошки парк Чачак је у периоду од 28. до 29. октобра 2021. године био домаћин посете делегације Научно технолошког парка Ниш. Представници Научно технолошког парка Ниш, којих је било шест, на челу са директором др Миланом Ранђеловићем, су имали прилику да током дводневне посете буду упознати са инфраструктурним капацитетима НТП Чачак. Такође, поред обиласка Научно технолошког парка и Стартап центра, презентовани си резултати остварени у претходном периоду од стране оба парка. Уводну реч добродошлице, као представник Града Чачка је одржао Радојица Гавриловић, а в.д. директора Научно технолошког парка Чачак, Мирко Пешић, је презентовао пословање парка са освртом на велике успехе. Одржан је и округли сто на тему „Сарадња НТ паркова у Србији“ а учесници су били представници оба парка, и представници Скупштине оснивача НТП Чачак.

 

Поред упознавања са унфраструктурним капацитетима НТП-а Чачак и са делатношћу овог парка, Нишка делегација је током пословног сусрета упознала и компаније чланице и стартап компаније које своје идеје развијају у оквиру НТП-а Чачак.

Након размене искустава и повезивање НТ паркова, потписан је меморандум о међусобној сарадњи, и постављен темељ за јачање и градњу иновационе заједнице ова два града, са акцентом на промоцију и афирмисање стартап екосистема.