Тим Научно технолошког парка Чачак освојио прву награду на финалном такмичењу Pioneers of the Balkans


Image

Pioneers of the Balkans је једно од највећих startap такмичења које обухвата Србију, Хрватску, Црну Гору, Македонију и Бугарску, под покровитељством Светске банке и Европске комисије. У питању је догађај који окупља најбоље startap -е из региона, а који ће имати прилику да током процеса селекције упознају више од 100 представника Venture Capital фондова, док ће они заиста најбољи добити и прилику за инвестицију у висини од 250.000 евра.

Дводневна конференција и финале такмичења Pioneers of the Balkans у Загребу, 3 - 4. децембра 2015. године била је место сусрета идеја и капитала.
Током два интензивна дана пред захтевном публиком од око 100 инвеститора, три најпознатија светска venture capital фонда - Speedinvest, J&T Ventures и Startlabs, топ 50 startap тимова тражило је прилику за пословни успон.
У топ 50 тимова у Загребу нашли су се представници земаља региона југозападног Балкана који су се такмичили у категоријама «Business и продуктивност», «Lifestyle и забава», «Life Science и Енергија», « Заштита животне средине», «Мобилност и Транспорт».

У категорији «Заштита животне средине» победник је тим НТП Чачак са производом Contra Ignis Gel из Србије формиран у Научно технолошком парку Чачак – Иновативно средство за гашење пожара гелом који од ватре штити било који материјал, а нарочито је намењен за гашење шумских пожара. Чланови тима су Сретко Попадић директор НТП Чачак и Милош Обрадовић директор и власник МА Теам Чачак који је станар Старт-уп центра НТП Чачак.

 IT Biz Crunch