OBoost hackathon


Image

Naučno tehnološki park Čačak, u saradnji sa Gradom Čačkom, uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj ove godine organizuje hakaton pod nazivom OBoost. Takmičenje će trajati dva dana, sa početkom, u subotu, 6. novembra 2021. godine. 

Tema ovogodišnjeg hakatona nosi naziv “Inovativnim rešenjima do unapređenja Ovčar Banje”. 

Timovi će  imati priliku da kroz ova dva dana kreativnim rešenjima, uspostavljanjem zajedničkih ciljeva i podršku mentora razvijaju svoju ideju i dođu do solucije koja kasnije može biti implementirana upravo u ovčarsko-kablarski predeo. 

Glavni cilj događaja jeste predstavljanje i odgovaranje na izazove današnjice, kao i rešavanje konkretnih problema u oblasti digitalizacije, kroz povezivanje sa prirodnim dobrima naše zemlje. Pored toga, rešavanjem problema i projektovanjem rešenja ostvaruje se mogućnost prevođenja tih rešenja u održive  projekte, održive startape i biznise.

Pravo na takmičenje imaju svi zainteresovani, sa donjom starosnom granicom od 15 godina, i mogu se prijaviti već sačinjeni timovi ili pojedinci. Prijava kandidata počinje 18.10.2021. godine, popunjavanjem prijavnog formulara. 

U toku održavanja hakatona, timovi će imati priliku da sarađuju sa mentorima iz stručnih oblasti, i na taj način unaprede svoja znanja i veštine, i steknu novo iskustvo! Na kraju Hakatona, komisija će ocenjivati izlaganje i ideju, a gradiranjem tih ocena će se proglasiti pobednik. Prva tri mesta će biti nagrađena vrednim nagradama. 

Ideja je da mladi budu upoznati i povezani sa trendom koji zahvata ceo svet, ali i da budu uključeni u inovacionu zajednicu koja postavlja temelje tih trendova, daje rešenja i nudi mogućnosti da, pre svega, naša zemlja bude jedna od vodećih u oblasti turizma, digitalizacije i očuvanja prirodnih dobara. 

Prijavi se!