Fond za inovacionu delatnost objavio javni poziv za učešće u programu akceleracije - "Katapult"


Image

Fond za inovacionu delatnost objavio javni poziv za učešće u programu akceleracije - "Katapult"

 

Katapult je namenjen startapima koji su u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta (Ideation), kao i preduzećima sa dokazanom tržišnom trakcijom koja imaju za cilj da ubrzaju svoj rast i prikupe dodatna finansijska sredstava (Scale-up). Sastoji se od tromesečnog programa intenzivne obuke uz finansijsku podršku u cilju što bržeg razvoja startapa i kreiranja uslova za brzi rast. Obuka je organizovana kroz mentorstvo koje pružaju lokalni i međunarodni eksperti, uspešni osnivači startapa i investitori, a sve je prilagođeno specifičnim potrebama startapa u akceleratoru.

 

Katapult u prvoj fazi akceleracije nudi intenzivni tromesečni mentorski program i obezbeđuje finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava od 20.000 do 50.000 evra. Nakon prve faze, preduzećima koja obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci od završetka akceleracije, na raspolaganju je dodatna finansijska podrška kroz koinvestirajući grant u visini kvalifikovane investicije, a maksimalno 300.000 evra po preduzeću (umanjenom za iznos dobijenog ulaznog granta).

 

Javni poziv je otvoren do 6. decembra 2021. godine do 15:00 časova, a prijave preduzeća iz svih oblasti nauke i tehnologije i industrijskog sektora se podnose putem Katapult portala. Program akceleracije usklađen je sa Strategijom pametne specijalizacije Srbije.