ЛИДЕРИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА Четврта Конвенција – 30. јун 2015, Чачак


Image

У конценртној сали Музичке школе у Чачку одржан је четврти по реду годишњи ЦЕДЕФ-ов Програм за градове и општине Србије ЛИДЕРИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА 2015.

Централно европски форум за развој, ЦЕДЕФ под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, Министарства рударства и енергетике РС, Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине РС, Агенције за заштиту животне средине РС и Привредне коморе Војводине, а у оквиру ЦЕДЕФ годишњег Програма за градове и општине Србије - Лидери одрживог развоја 2015, организује низ Конвенција – регионалних скупова широм Србије. Програм има за циљ да подстиче капацитете општина и градова Србије који ће одговорним и одлучним вођством али и применом напредних технологија постати конкурентни и одрживи градови.

Динамични лидери садашњице који воде општине и градове су суочени са све већим социјалним, економским и еколошким изазовима. Програм ЛИДЕРИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА препознаје изузетно залагање лидера градова и општина у решавању ових проблема, уз примену нових форми финансирања, најсавременијих технологија развоја и постојећих домаћих и светских искустава. Праве вође за нове изазове налазе нова решења, нове инвестиције, финансирање и нова партнерства у чему су партнерства јавног и приватног сектора кључни фактор успеха у целом свету.

Такође, Централно европски форум препознаје потребу градова и општина у Србији за технологијама које штеде енергију, време и новац. У тежњи да локалне самоуправе буду што ефикасније и обезбеде бољи квалитет живота и животни стандард свих грађана, ЦЕДЕФ повезује локалне самоуправе које показују спремност да носиоцима технологија укажу на значајне инфраструктурне пројекте и пројекте у домену енергетске ефикасности.
Током 5 регионалних скупова, учешће ће узети сви релевантни актери датог региона: градоначелници, председници општина, директори јавних комуналних предузећа (укључујући и вртиће, школе, болнице, домове здравља, и др.) енерегетски менаџери и локални медији, који ће ступити у директне контакте кроз организоване Б2Б састанке са водећим компанијама и/или организацијама у области енергетске ефикасности, расвете, система КГХ, даљинских система управљања, финансирања и осигурања пројеката.

CEDEF