НАУЧНО ТЕХНОЛОШКИ ПАРК НА РЕГИОНАЛНОМ ИНОВАЦИОНОМ КАМПУ У НИКШИЋУ


Image

Иновационо предузетнички центар Технополис у сарадњи са Научно технолошким парком Чачак, ДЕЛИ – креативним простором за дјеловање из Ниша, Технолошким парком ИНТЕРА из Мостара и Научно технолошким парком Црне Горе, организује други по реду Камп за младе предузетнике у периоду од 18. до 21. октобра 2019. године на Вучју у Никшићу.

Ове године, Камп је регионалног карактера јер ће преко 40 учесника, од чега 27 студената, из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе разговарати и кроз бројне радионице и панеле развијати нове предузетничке идеје.

Теме које ће бити обухваћене су: препознавање добре бизнис идеје, пут од freelencinga до предузетништва, комерцијализација идеје – излазак на тржиште, маркетинг, продаја, конкретизација идеје – увод у бизнис планове, искуство у финансирању идеје – Соларни једрењак, како до финансирања (грантови, crowfunding, инвестиције, комерцијални кредити), развојни пут црногорског стартaп-а Uhura Solutions и припрема за pitch. Последњег дана Кампа, учесници ће бити у прилици да примиене знања стечена на Кампу и да на финалом pitchu представе своје идеје које ће развијати радом у групама током три претходна дана.

Међу еминентним предавачима од којих ће млади будући предузетници добити нова знања кроз интерактивна предавања налазе се: Антоније Пушић (Рамбо Амадеус), Дарко Ивановић, Велибор Бошковић, Ведран Шимуновић, Ратко Батаковић, Ана Симоновић, Милан Бабић, Ненад Стојановић, Мирсад Хаџалић, Небојша Крсмановић, Блажо Црвеница, Бојан Тешић и Младен Марковић, док ће на радионицама заједно са Вањом Зорић Шундић и Бојаном Перовић стечена знања моћи примиенити кроз практичне вежбе.

Регионални камп за младе предузетнике свечано ће бити отворен у петак, 18. октобра, са почетком у 10:00, а том приликом ће се присутнима обратити званични представници и партнери из региона.

Значај овог догађаја и ефекте које ћемо остварити заједничким дeеловањем на развој предузетништва код младих препознала је Coca-Cola, HBC Црна Гора, која је генерални спонзор Кампа.