Процес развоја "ICT" технологија


Image

Научно технолошки парк Чачак је, у среду 28. јануара у својим просторијама, организовао пословни сусрет у оквиру ког је одржана презентација на тему "Процес развоја ИЦТ технологија". Предавање је одржао др Bruce Scharlau, еминентни професор са Универзитета у Абердину у Шкотској. Професор Scharlau је у свом излагању говорио о три фазе развоја софтвера, њиховом значају и међусобној повезаности.


Овом догађају, који је био интерактивног карактера, присуствовало је око 30 учесника, међу којима су били представници удружења "Унија Чачак 2000", представници Факултета за машинство и грађевинарство Краљево, Факултета техничких наука Чачак и Економске школе Чачак, као и експерти из ИТ сектора јавних и приватних предузећа нашег града.


Госте су поздравили и пожелели им добродошлицу председник Скупштине НТП Чачак Радисав Маријановић и директор Сретко Попадић, док је о плановима и конкретним потезима градских власти у области иновативног предузетништва говорио Драган Николић, помоћник градоначелника за област локалног економског развоја, екологију и заштиту животне средине.